Leta i den här bloggen

torsdag 26 januari 2012

24-25 januari

Solbritt hade varit på kurs i Rosvik. Finnväv och Plockad damast på programmet. En plockad provväv skall nog sättas upp verkar det som. Vi har tittat lite i böcker och fått en hel del inspiration. Panelgardinerna  med knappar är nu färdig och förmodligen blir det en schalväv på 8skaft som ska sättas upp i den vävstolen. Har också varpat en mattväv. Första gången sedan brottet i min (Solbritts) överarm. En del muskler fick jobba mer än andra, men det gick bra. En bordsvävstol har Anita och jag också fixat en liten traslöparvarp till som hon skall väva hemma. Birgitta nr 2 har nu övergått från gobelinvävstolen till traslöparväven. 

Traslöparväv

Grå svart kypertmattan växer fram


Katarinas dyna

onsdag 25 januari 2012

17-18 JAN

Inga nya vävar ännu. Vi fortsätter med våra projekt sedan förra gången. Det är alltid lika fascinerande att se Signhilds förberedelse för sina mattvävar.

Förberedelse matta i blå nyanser
Påbörjad


Matta i kyper

Grå vit matta

tisdag 17 januari 2012

10-11 januari

Så har då nya vävåret börjat. Det var många vävsugna som kom första dagen. Vi har väl inte påbörjat några nya projekt utan fortsatt med det vi höll på med. Väva mattor i kypert verkar intressant just nu. Det är måpnga som vill prova på. Två nya medlemmar har också slutit sig till oss. De ska väva plädar så småningom. Får nog sätta upp en till plädväv. Har börjat planera så smått på den, Gåsögon är önskemålet