Leta i den här bloggen

tisdag 30 september 2014

Vävmässan i Umeå

Så har då lugnet lagt sig efter vårt besök på Vävmässan i Umeå. Många nya intryck, skavsår på hälar samt ont under fötterna. Skavsår i mun naturligtvis av allt pratande hit och dit. Många trevliga människor kända och okända. Det var också trevligt att se alla vävar med temat "Björk" . Vi bidrog med en variant. Vi tyckte den var fin. En del vävar var väldigt avancerade en del enkla men vackra i sin enkelhet, vår tillhörde mellanvarianten. Tyvärr hann vi inte delta i några föreläsningar, de måste bokas i god tid så det får vi tänka på en annan gång.

Men trevligt hade vi åtta som gav oss tid att åka dit.
Vi gav oss också tid att gå på Smakfestivalen där några av oss blev intervjuade av P4 Umeå och fotade





torsdag 11 september 2014

Lotteridragning lotterier Öppet Hus maj 2014

Dragning Lotterier Vävföreningen Kulturarvet maj 2014



Lotteri 1

Nr 57 Trasmatta Mimmi Lestander , Arvidsjaur
Nr 18 Duk med pärlor Asta Reinholdsson, Arvidsjaur
Nr 86 Kasse Britt Berggren, Rättsel
Nr 93 Förklä Gerd Johansson, Arvidsjaur
Nr 68 Ullgrytlappar Gunilla Johansson, Arvidsjaur

Nr 50 Liten duk Anna- Lisa Lindberg, Moskosel


Lotteri 2

Nr 66 Trasmatta Rose-Marie Lundh, Arvidsjaur
Nr 73 Duk med pärlor Anna-Stina Strandberg, Arvidsjaur
Nr 6 Kasse Maud Lundberg, Arvidsjaur
Nr 86 Förklä Anette Holmström, Arvidsjaur
Nr 64 Ullgrytlappar Eva Norberg, Arvidsjaur

Nr 22 Liten duk Mona Lundberg, Arvidsjaur



Lotteri 3

Nr 91 Trasmatta,  Berit Öhlund, Boden
Nr 54 Duk med pärlor, Anette Holmström, Arvidsjaur
Nr 35 Förkläde, Gunvor Grahn  Umeå
Nr 82 Ullgrytlappar, Inez Johansson Öhman , Södra Sunderbyn
Nr 53 Brickduk, Anette Holmström Arvidsjaur


måndag 1 september 2014

Kick off i Lauker

Så har då Hösten startat i Vävstugan. Äntligen sa en del och andra sa så snart. Men nu är vi igång. En del av oss startade med en kortkurs i uppsättning av vävar samt hur man partisolvar en daldräll.
Två mattor togs ner som vävts under den varma sommaren.

Ullas gråbeiga matta

Ullas  gulgröna matta
Lördagen den 30 augusti hade vi Kick Off i Lauker. Klockan 10 åkte vi 9 st till Hjördis i Lauker. Hemma hos henne hade vi lite mingel med Petit chouxer, Creme fraiche med löjrom samt havrekex med cremefraiche smaksatt med libsticka, samt en kopp kaffe. Sedan en "stadsvandring" genom byn till byastugan. en promenad på ca 1,5 km) Där i Antestugan (Byns Museum)  tog Gunnel Johansson emot oss och berättade en del om byns historia samt om Antestugan. För de som är intresserade kan man gå in på Laukers hemsida och få veta mer. www.lauker.se  På vägen till kolmilan som rök för fullt men snart var klar så vandrade vi efter byns konststig, med blandade konstverk av byborna. Vi fick också en kortkurs i svampplockning av vår egen Katarina Johansson, Vi hittade bl annat sandsoppar och fläckig kantarell. Flugsvamp och en förvuxen Karl Johan fann vi också, men de lät vi stå kvar i skogen. Så var det då äntligen dags för surströmming i byastugan. Hjördis som var värdinnan för dagen hade dukat upp fint i byastugan och alla åt med god aptit. Vi sjöng lite surströmmingssånger som sig bör för man kan även sjunga utan snaps. Det gick lika bra med bordsvatten.
Med en ny promenad till Hjördis hus och dagen avslutades med kaffe och marängtårta, Tack för en trevlig dag Hjördis. Vi ser även framåt mot nästa hösts Kick off som ska bli i Anns Jäkna. Kl 18.00 var vi hemma precis till Helgmålsringningen.