Leta i den här bloggen

onsdag 1 augusti 2012

30 juni Vävresa Rengård- Skellefteå

Regnet skrämde oss nte. Förväntansfulla och glada stod vi på torget för att placeras i hyrbuss och bil till vår vårresa 2012.


Första etappen gick till Ringvor i Rengård. Med en liten felkörning kom vi snart fram till Ringvor. Hon mötte oss med ett soligt leende trots regnet och snart gick vi runt och tittade på utställningen Högtider från vaggan till graven. Ja nog finns det kreativa människor runtom i vårt land. Efter fotograferande och frågor så gick vi sedan in på Cajsas café, där det brann en härlig eld i bakugnen. Naturligtvis luktade det väldigt gott av de nygräddade mjukkakorna  som serverades till kaffet. Vi hann också prova lite hattar som fanns uppe på övervåningen.

Sedan åkte vi vidare till Skellefteå och Bonnstan. Regnet gjorde att vi inte var där så länge. Efter ett besök i en av kyrkstugorna så åkte vi vidare till Nordanå och åt en fantastisk god lunch på Nordanågården. Sedan gick vi runt i husen och tittade på allehanda saker som fanns där. Avrundningen på dagen var ju förstås vävstugan på Nordanå. Mycket fin vävstuga. Och många fina vävar. Proffsigheten lyste verkligen av sig.
En lång dag blev det. Klockan 21.00 kom vi hem trötta men mycket belåtna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar